Verslagen van de fietstochtenHome
Wandelingen
Foto's
Terug

17 juni 2008 : "2de Lusjes Kapellen"fietstocht.

2de lusjes Kapellen
In de voormiddag toerden we langs De Sterre en Hoogboom en de oostelijke buitengrenzen van onze groene gemeente met als hoogtepunt de doortocht doorheen het 88 ha grote natuurdomein "De Uitlegger" waar vijvers en uitgestrekte rododendronpartijen de nodige aandacht kregen.
Na 27 km kon er 's middags ruim genoten worden van de verse tomatensoep.
In de namiddag waren er 44 fietslustigen die we uitgebreid lieten kennismaken met de groene long Kapellenbos om later het meer landelijk/agrarische Nederlandse en Belgische Putte aan te doen, om na 43 km en de wijk Zilverenhoek, terug te keren naar onze uitvalsbasis "Den Biz", waar nog rustig nagekaart kon worden.
Voor de ingeschrevenen werd de dag afgesloten met een paella, die door allen erg gesmaakt werd.
Dank aan alle medefiets(t)ers uit de zusterafdelingen
Bob


25 juli 08 : Dagfietstocht vanuit Kasterlee.
De fietsen werden van en uit de wagens geladen aan het kerkje in de Turnhoutse landelijke wijk Zevendonk. Onder een stralende hemel startten 19 goedgemutsten, om via de knooppunten, even voorbij de Kastelse Molen, op de rand van het provinciedomein De Hoge Mouw, een rustige plek op te zoeken, waar appel of aanverwante konden worden aangesproken.
Mieke en Roland etaleerden hun picknick- en/of siŽstadeken, dat iedereen de ogen uitstak. Later op de dag werd er door sommigen, ongevraagd, gretig gebruik van gemaakt.
Het bosrijke duinengebied langsheen Lichtaart werd gepasseerd. Bobbejaanland doemde opeens op. Landelijke wegeltjes slingerden tot aan het kanaal Herentals-Bocholt. Aan een zandvlakte met sporadisch grove dennetjes werd plots gestopt. Zakken werden geopend, brick witte, fles rode en doos versnapering getoond, en het staand aperitieven kon beginnen. De korte tocht verder, langs het jaagpad, ging eens zo vlot.
In een pittoresk haventje werd, in de vooraf bedongen lommerrijke locatie, de picknick aangesproken. Nadien werd, verder langs het kanaal, Herentals gerond, eventjes het grondgebied van de gemeente Vorselaar betreden en dan reden we door het BLOSO-domein richting Poederlee.
Willy werd opeens zodanig in de war gebracht en afgeschrikt door het onderweg losliggend vrouwelijk schoon, zodat hij een ontwijkend eigen parcours begon af te fietsen; Hilariteit in de groep! Iedereen van zijn/haar melk. Doen en laten van Willy werd van dan af met argusogen gevolgd.
Enkele kilometers verder: halt! Ditmaal toepasselijk aan een melkautomaat, met ook andere van zuivel afgeleide lekkernijen, waar velen nood aan bleken te hebben.
Nog wat verder gepeddeld tot een rustpauze, waar vooral Miekes plaid werd ingepalmd.
Roland kon alleen nog fotootjes schieten! Langs Kleine Nete en ander open landschap werd aan een slakkengangetjes koers (?!) gezet richting taverne-restaurant "Molenstee", in de Kastelse deelgemeente Tielen, waar in de gezellige tuin dorst en innerlijke mens goed werd verzorgd. De daarna nog tot de wagens af te leggen 7 km leken des te mooier.
Schitterend weer, uitgelezen parcours, kortom een ideale dag voor levensgenieters!
Dank u Linda en Nicole.


webmaster